Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Margot1

Margot at the Wedding

Noah Baumbach / US, 2007

Vanwege zijn satirische schildering van het New Yorkse artistieke milieu wordt Baumbach wel ‘de nieuwe Woody Allen’ genoemd. Aan neurotische verhoudingen geen gebrek in Margot at the Wedding, waarin Nicole Kidman en Jennifer Jason Leigh twee intellectuele zussen neerzetten die hilarisch op elkaar botsen. Vertoning bij de Nederlandse première van Baumbachs nieuwste film While We’re Young.

Poster 69

Hyperintelligent zijn ze, Pauline en Margot, en meedogenloos in hun ontleding van elkaar en de rest van de dysfunctionele familie waarin ze zijn opgegroeid. Wanneer Margot (Nicole Kidman) met haar zoontje naar Long Island komt om de bruiloft van Margot bij te wonen, komen alle onderhuidse irritaties weer boven. Margots aanstaande man, de wat sukkelige, onbemiddelde Malcolm (Jack Black), ziet de emotionele slachting in de betere kringen verbijsterd aan.

Naar verluidt baseerde Baumbach zijn hilarisch-tragische analyse van de verhoudingen binnen een welgestelde New Yorkse familie op Eric Rohmers Pauline à la plage uit 1983. Net als de Franse meester draaide hij alleen met natuurlijk licht; ook de cameralenzen waren oud, met gesluierde beelden en een gedempte sfeer tot resultaat.

Details

Regisseur

Noah Baumbach

Productiejaar

2007

Productieland(en)

US

Originele titel

Margot at the Wedding

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Margot2
Margot3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op