Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sunset eye filmmuseum04

Masterclass László Nemes

Hij raakte wereldwijd bekend door het beklemmende Son of Saul, over de ervaringen van een holocaustslachtoffer. Nu is László Nemes terug met Sunset, opnieuw een uitzonderlijk intense film, dit keer over Europa aan de vooravond van WOI. Zaterdag 30 maart is de regisseur in Eye voor een masterclass; de Hongaarse regisseur gaat een uur lang in gesprek over zijn films en zijn kijk op het filmvak.

Sunset eye filmmuseum05

Met Son of Saul (Oscar beste niet-Engelstalige film 2018) en Sunset heeft Nemes naam gemaakt als regisseur die het beladen Europese verleden op eigenzinnige en aangrijpende manier tot onderwerp van zijn films weet te maken.

enigmatisch

In Son of Saul keken we door de ogen van een joodse man naar de dagelijkse gang van zaken in een nazi-vernietigingskamp. In Sunset is het de enigmatische hoedenverkoopster Irisz die in het Budapest van 1913, aan de vooravond van de ondergang van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie, in het verleden duikt – van haarzelf en haar voorouders.

masterclass

Zaterdag 30 maart is László Nemes in Eye voor een masterclass, voorafgaand aan de vertoning van Sunset. De regisseur gaat een uur lang in gesprek met Berend Jan Bockting (filmjournalist Volkskrant), daarna beantwoordt hij vragen uit de zaal. De masterclass is openbaar, dus voor iedere geïnteresseerde toegankelijk. Een ticket voor de masterclass geeft € 1,50 korting voor de voorstellingen van Sunset.

Vrijdag 29 maart is Nemes ook in Eye om een Q&A bij een eenmalige vertoning van zijn regiedebuut Son of Saul.

Details

Son of saul 20000347 st 1 s high
Sunset eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op