Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still 1 match point

Match Point

Woody Allen / GB, US, LU, 2005 / 124 min.

In zijn 35ste speelfilm verruilt Woody Allen zijn vertrouwde New Yorkse joods-intellectuele milieu voor dat van de Britse upperclass. Match Point is een spannende morality tale met Scarlett Johansson als zwoele vamp die Jonathan Rhys Meyers het hoofd op hol brengt. EYE wijdt deze zomer een retrospectief aan de films van de New Yorkse regisseur.

Affiche match point

Tennisleraar Chris (Jonathan Rhys Meyers) worstelt met een dilemma: kiest hij voor een gemakkelijk rijkeluisleventje aan de zijde van zijn bemiddelde echtgenote of zet hij alles op het spel voor de sensuele Amerikaanse vriendin (Scarlett Johansson) van zijn zwager? Misdaad lijkt de enige uitweg.

'Ik maak veel films” , zei Woody Allen. “Sommige zijn redelijk goed, andere matig. Deze is goed geworden, dat zie ik zelf ook wel.” Critici waren het met hem eens. Match Point zou zijn sterkste film zijn sinds het thematisch vergelijkbare Crimes and Misdemeanors uit 1989. Vrij naar Dostojevski's Misdaad en straf, met leuke variaties op de Engelse detectivetraditie.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2005

Productieland(en)

GB, US, LU

Originele titel

Match Point

Lengte

124 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op