Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
960 mean streets blu ray 2x1

Mean Streets: openluchtvoorstelling

Met zijn rauw-realistische weergave van het uitzichtloze leven van de kleine misdadigers Charlie (Harvey Keitel) en Johnny Boy (Robert De Niro) in het vervallen New York van de vroege jaren zeventig verwierf Martin Scorsese internationaal bekendheid.

Meansstreets

De tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition sluit af met twee feestelijke openluchtvoorstellingen naast EYE: Mean Streets (vrijdag 1 september) en The Wolf of Wall Street (zaterdag 2 september). De filmavonden vinden plaats met uitzicht op het IJ. De films worden door de Openlucht Bioscoop vanuit een mobiele projectiecabine geprojecteerd op een scherm van 5 x 12 meter aan de westzijde van het museum, op de groene strook aan de IJpromenade. De films zijn te beluisteren via koptelefoons. Voor €5 (alleen contant) krijg je een stoel en een koptelefoon, die vanaf 20.30 te huur zijn op het terrein. Het is niet mogelijk om stoelen te reserveren of online een kaartje te kopen.

1 september 21.00: Mean Streets Vooraf: Spoetnik (Noël Loozen, NL 2015, 10 min). De 17-jarige Sam belandt achter de toog van frietkot “Spoetnik”. Best European Fiction Short op het Go Short Festival 2016.

2 september 21.00: The Wolf of Wall StreetLeonardo DiCaprio speelt een variant op een typisch Scorsese-personage: Belfort is een evangelische handelaar in geld en macht die zijn personeel opzweept met grootse financiële beloftes en over the top bedrijfsfeestjes organiseert met gratis prostituees, hectoliters champagne en wedstrijdjes dwergwerpen.

Eten en drinkenEr is buiten geen bar, maar je bent vrij om eigen drankjes en eten mee te nemen. Zie het als een picknick, het wordt uiteraard gewaardeerd als je het afval na afloop van de film in de daarvoor bestemde containers deponeert.

Slecht weerBij regen of te veel wind worden de voorstellingen naar binnen verplaatst, dat wordt uiterlijk op de dag zelf om 13.00 uur bekendgemaakt op de website. Mean Streets start in dat geval een half uur later, dus om 21.30 uur. The Wolf of Wall Street draait op dezelfde tijd, 21.00 uur. Voor deze voorstellingen haal je voor 5 euro een kaartje bij de kassa van EYE (alleen pinnen).

Verruimde openingstijden tentoonstellingVrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 september is de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition tot 21.00u. geopend.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Martin Scorsese

In de zomer van 2017 presenteerde Eye een tentoonstelling over een van de belangrijkste Amerikaanse filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar: Martin Scorsese. De regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld.

Lees meer
campagnebeeld Martin Scorsese - The Exhibition
960 mean streets blu ray 31
960 mean streets blu ray 21
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op