Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Monky eye filmmuseum01

Monky

Maria Blom / SE, 2017 / 86 min.

Het is gek, maar het kan: op een dag vind je een aap in je huis. Het overkomt de elfjarige Frank, die vriendschap sluit met een gibbon. Ze heet Monky en het duurt niet lang voordat ze een volwaardig lid is van de familie. Maar Monky is geen gewoon aapje: ze neemt Frank en zijn ouders mee op een spannende reis.

Poster monky eye filmmuseum

Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is het begin van een grappig en spectaculair avontuur voor Frank en de rest van zijn familie. Maar al snel blijkt dat Monky geen gewoon aapje is en het kan geen toeval zijn dat ze in de achtertuin rondslingerde.

Wie is Monky? Waar komt ze vandaan? Kan Frank haar verborgen houden voor de rest van het dorp? Het kan geen toeval dat Monky juist bij deze familie de boel op stelten komt zetten..

lach en een traan

Monky is de vijfde speelfilm van de Zweedse regisseur Maria Blom, die eerder bekendheid kreeg met de familiefilm Daelecarlians (2004).

Blom over haar nieuwste film: “Ik wil het publiek meenemen op een swingende, spannende, adembenemende reis, met ruimte voor een lach en een traan. Het moet een echte familiefilm worden waar iedereen plezier aan beleeft. En ik kan je verzekeren dat iedereen die de film heeft gezien een Monky in huis zou willen hebben.”

Details

Regisseur

Maria Blom

Productiejaar

2017

Productieland(en)

SE

Originele titel

Monky

Lengte

86 min.

Drager

DCP

Monky eye filmmuseum03
Monky eye filmmuseum07
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op