Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
P aviator still 10 hr

MovieZone Scorsese Masterclass

Films kijken of zelf films maken? Speciaal voor filmmakers in spé presenteert MovieZone samen met Kunstbende de enige echte Scorsese Masterclass.

P aviator still 10 hr 0

Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan.

Tijdens de MovieZone Masterclass vertelt regisseur David Lammers (Langer Licht, de serie Van God los) je alles over de meester én over hoe Scorsese hem inspireerde om filmmaker te worden. Aan de hand van enkele filmfragmenten van Scorsese geeft hij praktische tips en tricks, waarna je hem alles kunt vragen over het filmvak.

Onderdeel van de dag zijn ook de enige echte Scorsese Filmquiz én een speedtour door de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition in EYE. Wil je meteen aan de slag met film maken, bezoek dan ook de Matchmaking van Kunstbende en ontmoet andere jonge filmmakers.

MovieZone is onderdeel van EYE en laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen.

Details

Moviezone talent day 2015 fotocredit francoise bolechowski 35
still The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, US 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op