Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Dullmoment1

Never a Dull Moment

Pim Zwier / NL, 2014 / 88 min.

Saai is het leven van de joodse fotograaf, journalist, operettezanger en acteur Sam Waagenaar (1908-1997) nooit geweest. Documentairemaker Pim Zwier werd gegrepen door het verhaal van de Amsterdamse levensgenieter die met de Amerikanen de bevrijding van Parijs meemaakte. Voorpremière in EYE.

Dullmomentposter

De titel van zijn film ontleende Zwiers aan Waagenaars op schrift gestelde herinneringen, “Never a Dull Moment”, waarin het leven van de fotograaf, schrijver en journalist treffend wordt samengevat.

De in Amsterdam geboren Waagenaar bleek een reislustige levensgenieter die succesvol van de ene baan in de andere rolde. In de jaren dertig en veertig was hij publiciteitsmanager voor MGM, operettezanger in Frankrijk en correspondent én acteur in Hollywood.

Vanaf 1944 diende hij in het Amerikaans leger en maakte de bevrijding van Parijs mee, waarvan hij uniek opnamen maakte. Vervolgens maakte hij als correspondent voor International News Service (Amsterdam) foto”s tijdens de Neurenbergse processen en in Berlijn en Auschwitz – waar zijn ouders waren omgekomen.

Vanaf 1946 reisde hij als journalist/fotograaf bijna vijftig jaar lang over de wereld. Waagenaar maakte een fotoboek over de jonge Israëlische staat en schreef een boek over de Nederlandse spionne Mata Hari. Zijn werk is opgenomen in de collectie van het Fotomuseum in Rotterdam.

Op basis van de autobiografie maakte filmmaker Pim Zwier een meeslepende documentaire over Waagenaars bijzondere levensverhaal. De film is geheel gebaseerd op de woorden en beelden van Sam Waagenaar zelf. De voice-over is van Hans Dagelet.

Details

Regisseur

Pim Zwier

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL

Originele titel

Never a Dull Moment

Lengte

88 min.

Drager

DCP - encrypted

Dullmoment2
Dullmoment3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op