Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Rabat

Rabat @ Tolhuistuin

Met Eye Buurtambassadeurs geeft het filmmuseum een stem aan de bewoners van de Amsterdamse stadsdelen. Voor het seizoen 2019-2020 werken deze ambassadeurs mee aan de familieprogrammering in Eye, of op locatie in andere stadsdelen. Op 7 september is de aftrap met Rabat, over de reis van Abdel, Nadir en Zakaria van Mokum naar Marokko. De film wordt vertoond als gratis toegankelijke openluchtvoorstelling in de Tolhuistuin.

Poster rabat

Om het contact met de buren te versterken, is Eye de stadsdelen in gegaan, met de vraag: wat vind je, weet je en wil je van Eye? Dat leidde tot negen “buurtambassadeurs”: betrokken ouders en cultuur- en buurthuismedewerkers. Om de maand komen ze bijeen om mee te denken en – te werken aan Eye”s familieprogrammering.

rabat en marc jacobs

De aftrap is op 7 september met de komische roadmovie Rabat (2011). Abdel, Nadir en Zakaria reizen in een oude taxi naar de geboortestad van Nadirs vader. Ondertussen vertellen ze elkaar sterke verhalen en trappen lol. Rabat is een verhaal over Amsterdamse jongeren op de grens van volwassenheid. Wat gaan ze met hun levens doen? Nasrdin Dchar (Nadir) kreeg voor zijn rol het Gouden Kalf voor beste acteur. De regie is in handen van Jim Taihuttu en Victor D. Ponten.

Voorafgaand wordt de korte film Marc Jacobs (2014, 17”) van Sam de Jong vertoond, over de negenjarige Soufyane die alvast een merkzonnebril koopt voor de vakantie in Marokko

De openluchtvoorstelling is een samenwerking met FC Hyena en het Noorderparkfestival.

Details

Rabat2
Rabat3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op