Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ra2

Radio days

Woody Allen / US, 1987

Woody Allen vertelt grappige en bitterzoete anekdotes uit de hoogtijdagen van de radio, gelardeerd met meer dan veertig populaire tunes die uitgevoerd worden door onder anderen Tommy Dorsey, Carmen Miranda, The Mills Brothers en Frank Sinatra. Allen verplaatst de aandacht afwisselend naar een kleinburgerlijke familie in Brooklyn en naar glamoureuze radiopersoonlijkheden. EYE wijdt deze zomer een overzicht aan de films van de New Yorkse regisseur.

Radiodaysposter

Radio Days laat in stukjes en beetjes de gloriedagen van de radio herleven, door te schakelen tussen de mensen die op de zenders afstemden en radiopersoonlijkheden als The Masked Avenger, die in het echte leven gewoon Wallace Shawn heet.

In Rockaway Beach aan de rand van New York woont de jonge Joe met zijn familie in een niet al te grote harmonie. Voor enig entertainment en afleiding grijpen ze naar de radio. De film speelt zich af aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, in een wereld waar ooms en tantes allemaal op elkaars lip wonen. Radio Days roept niet alleen een voorbije, nostalgische wereld op, maar onderzoekt vooral de kwaliteit van het geheugen en wat men onthoudt in het latere leven.

Dianne Wiest is heerlijk als de tante die wanhopig op zoek is naar een ​​man, maar op de een of andere manier altijd Mr Wrong tegen het lijf loopt. Mia Farrow hoopt op sterrendom en weet op magische wijze haar leven te transformeren.

Radio... It's all right once in a while. Otherwise it tends to induce bad values, false dreams, lazy habits. Listening to these stories of foolishness and violence... this is no way for a boy to grow up”, zegt de rabbi in de film.

Woody en The Big Apple: programmering met John Adams Institute

Op 22 augustus wordt Radio Days vertoond ter gelegenheid van een speciale Woody Allen-dag rond drie films die in The Big Apple spelen: Hannah and Her Sisters, Radio Days en Manhattan. Tracy Metz, directeur van het John Adams Institute, leidt de film in met een korte inleiding (15 min.) over het New York-thema in Allens films. Samenwerking met het John Adams Institute, inleiding in het Engels.

Let op: leden van het John Adams Institute kunnen kortingskaarten kopen via de actiecode EYEADAMS228. Houdt uw ledenpas bij de hand als u de filmzaal binnengaat.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

1987

Productieland(en)

US

Originele titel

Radio days

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

De komedies van Woody Allen

Wat maakt Woody Allen tot een van de meest briljante komieken van de afgelopen honderd jaar? In De komedies van Woody Allen belicht Eye zijn omvangrijke oeuvre, van de zelden meer vertoonde ‘early, funny ones’ uit de vroege jaren zeventig tot zijn nieuwste film Irrational Man.

Lees meer
campagnebeeld De komedies van Woody Allen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op