Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Pleats 1

Re-Action in F(ilm): researchlab St. Joost, master photography

Researchlab van studenten Master Fotografie van AKV|StJoost. Het programma neemt het werk van filmmaker Noud Heerkens als vertrekpunt. Een groot deel van zijn filmisch oeuvre is onderdeel van de collectie van EYE, deze werken behoren tot verschillende genres: de experimentele cinema, de dansfilm en de arthousefilm.

Vier seizoenen roofvogel kopie

Heerkens stelt dat een van zijn thema”s de eenzaamheid van de postmoderne mens is. Een eenduidige houding of filmische benadering koppelt Heerkens hier niet aan. Eerder definieert hij de wereld vanuit meerdere perspectieven, rollen en uiteenlopende belevingen. Feitelijk is hijzelf als maker ook drager van een reeks van benaderingen en belevingen. Juist het geheel van zijn werken reflecteert deze blik op de wereld.

Twee films van Heerkens uit de collectie van EYE, Limited Blue (1985) en Last Conversation (2009) hebben de Master Fotografie studenten Verena Blok, Idan Brull, Jacklyn Cornelisse, Simone Engelen, Mihai Gui, Anne Lucassen en Iebeltje van der Spoel geïnspireerd om daar een reactie op te geven. Zij hebben vijf nieuwe films gemaakt die samen met het werk van Heerkens op 19 mei worden ingeleid en getoond.

Details

Pleats 2
Blank sheets still
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op