Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Long way north 1

Reis naar het noorden

Het Russische meisje Sacha gaat op zoek naar haar opa en belandt op de Noordpool, waar ijsberen wonen en sneeuwstormen loeien. De animaties zijn fenomenaal levensecht, net zoals de personages. Vanaf 7 jaar. Deze spannende animatiefilm werd eerder geselecteerd voor het Cinekid-festival.

Reis naar het noorden nl poster

Als haar opa niet terugkomt van een gevaarlijke ontdekkingsreis gaat Sacha hem achterna. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een expeditie-schip dat richting Noordpool vaart. Het jaar is 1892, de omstandigheden primitief. Zij, het meisje van adel, moet zich zien te redden op een boot vol mannen en jongens uit het werkvolk, maar weet door haar charme iedereen mee te krijgen; op volle kracht zeilt het schip door de ijskoude Arctische wateren, op zoek naar opa.

De animatie oogt fenomenaal levensecht. De tekenaar is een meester in compositie en kleurgebruik; je waant je in het St-Petersburg van rond 1890, je bibbert op de Noordpool…

“…erg fraai…vele nuances… (**** NRC Handelsblad)

“…fraai…meeslepende avonturenfilm…fraaie muziek…Mooi is vooral hoe Chayé met bedrieglijk eenvoudige middelen een wereld aan emoties oproept…ontroerende finale – het enige juiste slotakkoord van een secure, prachtig gemaakte film. (**** De Volkskrant)

“…uitzonderlijk sfeervolle, geanimeerde avonturenfilm…Een overweldigend feest van licht en kleur voor jong en oud…maakt met z'n waanzinnige kleurenpalet de zee, het ijs, de tijd en het gemoed van de personages buitengewoon voelbaar…behalve een verrassende avonturenfilm ook nog een innemend coming of age-verhaal, dat met zijn uitgebalanceerde personages en fraai vormgegeven belevenissen indruk zal maken op jong en oud…fraaie magisch-realistische scènes en grappige clips… Een perfecte familiefilm voor de kerstvakantie. (**** VPRO/Cinema.nl)

Details

Long way north 1 0
Long way north 6
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op