Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
01 2

Research Lab: Jan van Eyck Academie: Screen Matters

Het bewegend beeld ervaarbaar maken op het snijvlak van tactiele en virtuele ruimte. Dat is, kort door de bocht en gevaarlijk extreem simplificerend samengevat, wat de leden van The Screen Matter Research Group van de Jan van Eyck Academie voor ogen staat. Hun filminstallatie is te zien in de zalen van de Close-Up-tentoonstelling. 

Daniel jacoby grid room

Alessandro Bertelle, Daniel Jacoby, Graham Kelly, Urok Shirhan en Beny Wagner zijn de deelnemers van The Screen Matter Research Group, een onderzoekslab van de multidisciplinaire Jan van Eyck Academie. Zij vatten het doek op als een plaats van overgang waar het virtuele en het materiële elkaar ontmoeten. Het bewegende beeld zien zij als grondstof: eindeloos kneedbaar en vanuit elke locatie oproepbaar, wachtend op activering.

Bij de EYE-overzichtstentoonstelling Close-Up Een nieuwe generatie film/videokunstenaars in Nederland ontwerpen de vijf kunstenaars een bijzondere “multi-channel” filminstallatie, waarin het EYE-gebouw en de EYE-collectie worden opgevat als een extensie van het filmscherm, als de tastbare belichaming en het selectiefilter van meervoudige tijdlijnen en potentiële verhalen… Bertelle, Kelly en Wagner verzorgen ook een lezingenprogramma met een performatief karakter. De voertaal is Engels.

Research Lab is onderdeel van de Close Up-tentoonstelling; elke twee weken is er op uitnodiging gemaakt werk te zien van Nederlandse (kunst)academies, waarbij het onderzoeksproces voorop staat.

Details

Daniel jacoby grid room 0000
Researchlab vaneyck graham kelly 2016 hd 16 9
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op