Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Rita krokodil st 1 jpg sd high

Rita & Krokodil

Siri Melchior / DK, 2017 / 40 min.

Tot de verbeelding sprekende verhaaltjes voor de allerjongste bioscoopbezoeker (2+) over Rita & Krokodil. De animaties zitten vol met grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Iedere aflevering neemt je mee in de wereld van de 4-jarige Rita en gaat over vriendschap, emoties en ervaringen van iedere dag.

Rita krokodil ps 1 jpg sd high

Rita is een klein, vastberaden, nieuwsgierig en temperamentvol vierjarig meisje. Haar altijd hongerige vriend Krokodil woont in de badkuip. Zeer waarschijnlijk bestaat Krokodil alleen in haar verbeelding en het zou kunnen dat Rita en Krokodil eigenlijk niet veel verder komen dan de tuin van oma of onder het kleed van haar eigen kamer. Rita's fantasie brengt hen echter overal waar ze maar willen. Volwassenen lijken er niet te zijn in haar wereld, ze moet dus alles zelf ondervinden en uitvinden. Al doende leert ze belangrijke dingen over zichzelf en over kleine en grote dingen in het leven.

De 26 korte animatiefilmpjes zijn nu gebundeld in de eerste serie (8x5 minuten). De speelse en kleurrijke filmpjes zijn gemaakt met veel oog voor detail voor het leven van alledag en zitten vol kleine grapjes en muzikale elementen, waarbij je bijvoorbeeld egels ziet dansen of vissen synchroon ziet zwemmen. Rita's geheel eigen kijk op de wereld doet soms bijna surrealistisch aan.

“...charmant...vol leuke grapjes... (**** NRC Handelsblad)

“...goed...kleurrijk... (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Siri Melchior

Productiejaar

2017

Productieland(en)

DK

Originele titel

Rita och Krokodil

Lengte

40 min.

Drager

DCP

Rita krokodil st 3 jpg sd high
Rita krokodil st 4 jpg sd high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op