Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Romance Samantha Shay

Romance | Samantha Shay

Cinedans 2023: Romance | Samantha Shay

Romance concentreert zich op de eerste transgender danseres van Tanztheater Wuppertal, Naomi Brito, en hoe haar transitie werd gekatalyseerd door de vrouwenrollen zoals zij die ervoer in het Pina Bausch-repertoire.

poster Cinedans 2023

De film werd ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen regisseur Samantha Shay en een intergenerationeel ensemble van dansers van Tanztheater Wuppertal. Centraal in de film staat de eerste transgender danseres van het gezelschap, Naomi Brito, en hoe haar transitie werd geactiveerd door de rollen van vrouwen zoals zij die ervoer in het Pina Bausch-repertoire.

Opgenomen op 16mm film in Pina Bausch's iconische en verouderde Lichtburg repetitie studio en geïnspireerd op de korte novelle "It was Romance" van Miranda July, de film beweegt zich op de grens tussen fictie en realiteit, dans en documentaire, in een vruchtbare intergenerationele dialoog tussen verleden, heden en toekomst. Door middel van nieuwe ontmoetingen wordt verzekerd dat de kracht van een ouder wordende erfenis nooit eindigt.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2023

Lengte

75 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2023

Van 24 tot en met 26 maart strijkt Cinedans opnieuw neer in Eye met een vol programma met de mooiste, spannendste en meest poëtische dansfilms van het afgelopen jaar.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op