Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Schneider vs bax 20000285 st 10 s high

Schneider vs. Bax

Alex van Warmerdam / NL, 2015 / 97 min.

De nieuwe film van Alex van Warmerdam, Schneider vs. Bax, beleeft 25 mei zijn voorpremière in EYE, in feestelijke aanwezigheid van cast en crew. Op deze speciale avond zijn er honderd kaarten beschikbaar voor publiek: bij het toegangsbewijs ontvangt men een welkomstdrankje, twee consumptiebonnen en een verantwoord hapje.

Schneider vs bax 20000285 ps 1 s high 0

Wilt u de rode-loperpremière bijwonen? Reageer snel, er zijn slechts honderd plaatsen beschikbaar (prijs: € 17,50 inclusief een welkomstdrankje, twee consumptiebonnen en een hapje).

In de nieuwe Van Warmerdam neemt een huurmoordenaar tegen zijn zin een spoedklus aan: voor het avondeten dient een schrijver vermoord te worden.

Schneider, de huurmoordenaar, wordt gebeld door Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor Schneider, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat hij vanavond geeft. Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. “Het gaat om Ramon Bax, een schrijver. Hij woont alleen aan de rand van een afgelegen meer. Het is een makkelijke klus, met een beetje geluk ben je voor de middag weer thuis.”

Met tegenzin gaat Schneider akkoord, maar de makkelijke klus blijkt een zeer gecompliceerde.

In de hoofdrollen zijn Tom Dewispelaere (Schneider), Alex van Warmerdam (Ramon Bax) en Maria Kraakman te zien; ook met Gene Bervoets, Annet Malherbe, Loes Haverkort, Pierre Bokma, Eva van de Wijdeven en Henri Garcin.

Details

Regisseur

Alex van Warmerdam

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL

Originele titel

Schneider vs. Bax

Lengte

97 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Schneider vs bax 20000285 st 9 s high
Schneider vs bax 20000285 st 8 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op