Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Secrets behind the wall2

Secret Acts Behind Walls

Puberjongen verzamelt vieze boekjes en gluurt door telescoop naar de buurvrouw. Later heeft hij seks met de vrouw en vermoordt haar. In tien dagen vervaardigde, lugubere mystery werd veroordeeld als 'een schande voor het Japanse volk'.

Poster 1

Een van de eerste pink films (Japanse soft-erotische films) die buiten Japan werd vertoond, destijds op het filmfestival van Berlijn. Een introverte scholier bespioneert zijn buren met een verrekijker in een betonnen slaapstad die zich ontpopt tot een theater vol seksuele en affectieve afwijkingen.

Een kijk op de vervreemding, de frustraties en de malaise van de Japanse samenleving van na de nederlaag van 1945. Via de seksuele ontmoetingen schetst de regiseur de staat van het naoorlogse Japan, de repressieve hypocrisie van de patriarchale maatschappij en de bittere nasleep van de linkse studentenprotesten. Een gevoel van diepe wanhoop bekruipt de bewoners, die teleurgesteld zijn door de beloofde veranderingen die nooit zijn gekomen.

Net zoals Cronenberg het horror- en sf-genre inzette voor maatschappijkritiek was de Japanse erotica van de vroege jaren zestig soms een dekmantel voor sociologisch commentaar.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op