Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Shepards and butchers

Shepherds and Butchers

Oliver Schmitz / ZA, 2016

EYE neemt deel aan de Boekenparade in Amsterdam-Noord, met onder meer premières van de nieuwste boekverfilmingen, zoals Oliver Schmitz’ aangrijpende bewerking van Chris Marnewicks roman over een Zuid-Afrikaanse gevangenisbewaker. Steve Coogan speelt de rol van advocaat.

Ps 37

Zuid-Afrika, 1987. Leon Labuschagne, een negentienjarige gevangenisbewaker, doodt zeven zwarte mannen in een busje, op een regenachtige nacht in Pretoria. Wat bracht de jongen ertoe zoveel geweld te gebruiken? Was de geweldsuitbarsting verklaarbaar of een krankzinnige daad? Leons advocaat gaat op onderzoek uit en duikt diep in het penitentiair systeem van het door Apartheid getekende Zuid-Afrika.

Regisseur Oliver Schmitz baseerde zijn spannende, politiek geladen rechtbankdrama op de debuutroman van de Zuid-Afrikaanse auteur Chris Marnewick. Acteur Steve Coogan (24 Hour Party People, The Trip to Italy) geeft de rol van duivels slimme, gedreven advocaat indrukwekkend gestalte.

Chris Marnewick is aanwezig is bij de voorstelling en wordt geïnterviewd door journalist Gawie Keyser (DE Groene Amsterdammer). Shepherds and Butchers is ook te zien in het boekverfilmingcompetitieprogramma van filmfestival Film By the Sea (9 t/m 18 september).

In samenwerking met CPNB en filmfestival Film by the Sea.

Details

Regisseur

Oliver Schmitz

Productiejaar

2016

Productieland(en)

ZA

Originele titel

Shepherds and Butchers

0

Drager

DCP non-encrypted

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op