Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Solan amp ludwig de grote kaasrace 46178941 st 3 s high

Solan & Ludwig: De grote kaasrace

De brutale ekster Solan weet zeker dat hij de jaarlijkse kaas-race wint van het naburig dorp. Als hij verliest krijgt de winnaar de wonderbaarlijke werkplaats van zijn vriend, de briljante uitvinder Reodor. Maar die weet van niets… Spannende stop-motion van de Noorse animatiestudio Qvisten.

Solan amp ludwig de grote kaasrace 46178941 ps 1 s high

Als Solan over de traditionele kaas-race hoort tussen zijn dorp en het naburige dorp, is hij onmiddellijk enthousiast. Eindelijk een kans om zich te bewijzen als ware racekampioen! En natuurlijk wint hij, zeker als hij de hulp krijgt van zijn beste vriend Ludwig en de briljante uitvinder Reodor. Maar Reodor weet niet dat Solan een weddenschap heeft afgesloten: de winnaar van de race krijgt Reodors wonderbaarlijke werkplaats… En dan blijkt het team van de tegenstander ook nog ”s onverwacht goed!

De animatiefiguurtjes Solan en Ludwig zijn een begrip in de Scandinavische kinderfilm: de ekster en de egel uit de Noordse animatiestudio Qvisten zijn ware kaskrakers. Ze beleven de gekste avonturen tegen een typisch Noorse achtergrond van warme gezelligheid.

De grote kaas-race werd genomineerd voor een Kristallen Beer op het filmfestival van Berlijn. EYE vertoonde een aantal jaar geleden ook Solan & Ludwig en de sneeuwmachine.

“...fraaie film...charmant, vindingrijk... (**** De Volkskrant)

“...de animatie is wederom prachtig en de humor heeft vaak een lekkere, ook voor volwassenen vermakelijke bite. (Het Parool)

Details

Solan amp ludwig de grote kaasrace 46178941 st 4 s high
Solan amp ludwig de grote kaasrace 46178941 st 1 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op