Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hoofdbeeld brutaly factory 02 0

State of the World

Wang Bing, Apichatpong Weerasethakul, Chantal Akerman, Pedro Costa, Vincente Farraz, Ayisha Abraham / PT, 2007 / 105 min.

De toestand van de wereld volgens zes filmmakers, onder wie Chantal Akerman, Wang Bing, Pedro Costa en Apichatpong Weerasethakul. Wang Bings korte film over de foltermethoden tijdens de Culturele Revolutie is een van de beste bijdragen. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Dsc 4243 0

The Brutality Factory heet de korte film die Wang Bing maakte voor deze rijkgeschakeerde episodenfilm. En met die titel is niets te weinig gezegd. De indrukwekkende beelden roepen de martelingen op die gepleegd zijn in China tijdens de Culturele Revolutie, die ook bij de kijker als een stomp in de maag aankomen.

The Brutality Factory begint met een beeld van de oude fabrieken die lijken op die uit West of the Tracks, Wang Bings bekendste documentaire. Dan kijken we naar binnen bij een van de verboden complexen waar revolutionaire bewakers een vrouw martelen om informatie over haar man los te krijgen. Zo roept Wang de doden op - zowel degenen die de dood veroorzaken als de slachtoffers.

Regisseur Wang Bing is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.

Details

Regisseur

Wang Bing, Apichatpong Weerasethakul, Chantal Akerman, Pedro Costa, Vincente Farraz, Ayisha Abraham

Productiejaar

2007

Productieland(en)

PT

Originele titel

State of the World

Lengte

105 min.

Drager

DVD

Onderdeel van

Hito Steyerl, Ben Rivers, Wang Bing

Het grensgebied tussen film en beeldende kunst is een belangrijk aandachtspunt binnen het tentoonstellingsbeleid van Eye. Om het belang hiervan te benadrukken hebben Eye en het Paddy and Joan Leigh Fermor Arts Fund in 2015 een jaarlijkse prijs in het leven geroepen ter stimulering van nieuw werk van een kunstenaar/filmmaker die een belangrijke bijdrage levert aan dit interdisciplinaire gebied.

Lees meer
Hito Steyerl, Liquidity, Inc. (2014)
Brutaly factory 01 0
Brutaly factory 03 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op