Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hoofdbeeld taang2

Ta'ang

Wang Bing / CN, 2016 / 148 min.

Wang Bing brengt ons op bijzonder gevoelige manier dichter bij een volk in Myanmar dat door de wereld is vergeten. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Poster taang

Op de grens tussen China en Myanmar volgt Wang Bing een groep vluchtelingen, leden van de etnische minderheid van Myanmars Ta'ang. Zij zijn gedwongen te vluchten voor opgelaaide gevechten in de decennialange burgeroorlog in dat gebied. Wang dompelt ons onder in de dagelijkse beslommeringen van een afgelegen vluchtelingenkamp, waar de zoektocht naar familieleden en voedsel het leven bepaalt.

Met zijn film probeert Wang Bing geen analyse van een vergeten oorlog te geven, maar ons op een bijzonder gevoelige manier dichter bij een noodlijdend volk te brengen dat door de wereld is vergeten.

Regisseur Wang Bing is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.

De film wordt zonder pauze vertoond.

Details

Regisseur

Wang Bing

Productiejaar

2016

Productieland(en)

CN

Originele titel

Ta'ang

Lengte

148 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Hito Steyerl, Ben Rivers, Wang Bing

Het grensgebied tussen film en beeldende kunst is een belangrijk aandachtspunt binnen het tentoonstellingsbeleid van Eye. Om het belang hiervan te benadrukken hebben Eye en het Paddy and Joan Leigh Fermor Arts Fund in 2015 een jaarlijkse prijs in het leven geroepen ter stimulering van nieuw werk van een kunstenaar/filmmaker die een belangrijke bijdrage levert aan dit interdisciplinaire gebied.

Lees meer
Hito Steyerl, Liquidity, Inc. (2014)
Taang1
Taang3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op