Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Tenet eye filmmuseum 3

Tenet

Christopher Nolan / US, GB, 2020 / 149 min.

Na hersenkraker Inception en sf-drama Interstellar overdondert Christopher Nolan opnieuw met zijn nieuwe scifi-spektakel Tenet. De film is in Eye te zien op 70mm, het door Nolan en zijn cameraman Hoyte van Hoytema geliefde, epische filmformaat. 

Poster tenet eye filmmuseum

'Ik heb één woord voor je: "Tenet". Het zal de juiste deuren voor je openen. Ook de verkeerde.' Gewapend met slechts dat ene woord gaat De Hoofdpersoon ('The Protagonist'), gespeeld door John David Washington, op missie. Hij blijkt te moeten vechten voor het voortbestaan ​​van de wereld: een Derde Wereldoorlog dreigt, met ergere gevolgen dan een nucleair conflict zou hebben.

De Protagonist reist door een schemerige wereld van internationale spionage, waarin de ontregeling van de logica door middel van inversie (omkering: een gelief Nolan-thema) een grote rol speelt. 'Don't try to understand it, feel it.'

Voorkeur voor 70mm

Regisseur, scenarioschrijver en mede-producent Christopher Nolan filmde zowel op 70mm IMAX als 70mm, om een zo groots en scherp mogelijk beeld te krijgen. Director of Photography was Hoyte van Hoytema, die in maar liefst zeven landen op locatie filmde. Nolan (Memento, The Dark Knight) tekende eerder voor de spectaculaire 70mm-producties Dunkirk en Interstellar.

Eye is met KINO in Rotterdam de enige bioscoop in de Benelux waar Tenet te zien is op het 70mm-formaat. De grootbeeldprojectie op een oppervlak van 11,9 bij 5,40 meter garandeert meer scherptediepte, helderder kleuren en neemt de kijker mee in een overdonderende, epische filmervaring.

Voorfilm

Tourist Trap (Vera van Wolferen, NL 2020, 2')

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languageScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Christopher Nolan

Productiejaar

2020

Productieland(en)

US, GB

Originele titel

Tenet

Lengte

149 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

70mm, DCP

Tenet eye filmmuseum 6
Tenet eye filmmuseum 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op