Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Teufelskirche 5

Teufelskirche, Die

Hans Mierendorff / DEUZE, 1919

Bijzon­der geloofsdrama met de duivel in de hoofdrol. In de strijd tussen goed en kwaad lijkt de duivel te winnen, doordat de kerkgangers de helpende hand van God niet willen aannemen omdat men denkt dat hij een waanzinnige zwerver is. Live muzikale begeleiding door Amber Docters van Leeuwen (cello en elektronica).

Teufelskirche 2

Satan heeft het plan opgevat om drie boerendorpen te vernietigen met de hulp van een boerin die hij heeft verleid. De plaatselijke kerk is het epicentrum van zijn diabolische masterplan, waarmee hij de boerengemeenschap wil ontwrichten.

Dit religieuze drama, geproduceerd door het toepasselijke genaamde Lucifer Films, is afkomstig uit de collectie van Jean Desmet, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en onderdeel uitmaakt van de EYE-collectie. Die Teufelskirche werd bij uitbreng gecensureerd en soms zelfs verboden in sommige steden in Duitsland.

De korte, verloren gewaande, proloog van de film werd onlangs teruggevonden. Na een restauratie door EYE is nu voor het eerst weer te zien op het grote doek.

De voorstelling wordt live muzikaal begeleid door de jonge celliste Amber Docters van Leeuwen, die in 2008 het Nationale Celloconcours won. Van Leeuwen zet ook elektronica in.

Details

Regisseur

Hans Mierendorff

Productiejaar

1919

Productieland(en)

DEUZE

Originele titel

Teufelskirche, Die

0

Drager

35mm, Digibeta

Teufelskirche 4
Teufelskirche 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op