Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The day after eye filmmuseum01

The Day After

Hong Sang-soo / KR, 2017 / 92 min.

De zelfzuchtige uitgever Bongwang neemt het niet zo nauw met de scheiding tussen werk en seks. Hong Sang-soo onderzoekt op ingetogen wijze hoe mannen hun macht kunnen misbruiken.

Poster the day after eye filmmuseum

The Day After begint sterk en actueel in het tijdperk van #MeToo: de vrouw van boekenuitgever Bongwang verdenkt haar man van overspel maar Bongwang wuift alle beschuldigingen weg, terwijl de alcoholische vrouwenjager toch echt de schrik van het kantoor is. Het is ook de ook eerste werkdag van zijn nieuwe assistent Areum (Hongs vaste actrice Kim Min-hee). Haar voorganger was de minnares van Bongwan en hij heeft Areum al in het vizier.

giftige mix

Hong Sang-soo onderzoekt op ingetogen wijze hoe mannen hun macht misbruiken, in een giftige mix van verlangen, achterdocht en verraad. Maar hij heeft ook oog voor de complexe gevoelens van verlies en spijt die daarbij komen kijken.

We leren Bongwang kennen als een gevangene van zijn met boeken volgestouwde kantoor, waar hij ogenschijnlijk alle macht in handen heeft. Het is duidelijk dat alle oneerlijkheid Bongwang uiteindelijk niet koud laat -Hong veroordeelt zijn personages nooit.

Verwisselde identiteiten, déjà vu's en meerdere tijdlijnen raken ingenieus verstrengeld; The Day After, in sfeervol zwart-wit, is een van Hong Sang-soo's meest filosofische films geworden.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Hong Sang-soo

Productiejaar

2017

Productieland(en)

KR

Originele titel

Geu-hu

Lengte

92 min.

Taal

Korean

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

The day after eye filmmuseum02
The day after eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op