Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Df 11869r

The Edge of Seventeen

Videoboodschap van regisseur Kelly Fremon Craig

Poster edgeofseventeen b1 aangepast2 web

Wie zich nog herinnert hoe het is om een onaangepaste puber te zijn die op voet van oorlog verkeert met de hele wereld, zal een schok van herkenning voelen bij het zien van The Edge of Seventeen. Op haar middelbare school is Nadine de archetypische outcast die zich met haar scherpe tong onderscheidt van de kudde; voor haar is cheerleader worden geen optie, liever zoomt ze in op de zwakke plekken van haar medeleerlingen of vertelt ze haar geschiedenisleraar Mr. Bruner (Harrelson) wat de reden is van zijn kaalheid en zijn karige lerarensalaris. Eén hartsvriendin heeft Nadine: de lieve, alles begrijpende Krista. Wanneer die zich in de armen werpt van Nadines broer Darian stort Nadines wereld in elkaar.

Kelly Fremon Craigs speelfilmdebuut werd ontvangen als bijzondere mix van soms hilarische high school comedy en subtiel coming of age-drama. Steinfeld kreeg een Golden Globe-nominatie voor haar spel en de film won de NFYCC Award, de prijs van de New Yorkse filmcritici voor het beste speelfilmdebuut van 2016.

De film wordt alleen in EYE en KINO Rotterdam met Nederlandse ondertiteling vertoond. M.u.v. di. 22/8, 17.00 in EYE zonder ondertitels.

“...misschien wel de beste tienerfilm van de afgelopen jaren. In ieder geval de meest oprechte...overrompelende kracht...geweldige rol Hailee Steinfeld...grappige, scherpzinnige observaties...heerlijke scènes...verrukkelijk portret... (**** De Filmkrant)

“…fris en eigenzinnig…liefdevol…precies de goede verhouding… (**** De Volkskrant)

“…zowel liefdevol als humoristisch…De prettige chemie tussen hoofdrolspeelster Hailee Steinfeld en leraar Woody Harrelson is daarbij de kers op de taart. (**** De Telegraaf)

Details

085 eos df 05739r
still Edge of Seventeen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op