Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still The New Gospel

The New Gospel

Bekijk trailer

Milo Rau / CH, DE, IT, 2020 / 107 min.

De Zwitserse regisseur Milo Rau wil met zijn werk niet alleen de wereld portretteren; hij wil haar ook veranderen. Samen met zijn filmploeg trekt hij naar de Zuid-Italiaanse stad Matera om er in navolging van Pier Paolo Pasolini en Mel Gibson het leven van Jezus te verfilmen.

Poster The New Gospel

In Matera vindt Rau de sociale en politieke grondstof om van het Bijbelverhaal een verhaal van nu te maken. De parallel is niet moeilijk te trekken. Jezus zou volgens sommigen zijn gekruisigd omdat hij een bedreiging vormde voor de gevestigde orde. Tweeduizend jaar later leven er in de gemeenten rond Matera duizenden arbeidsmigranten in mensonwaardige omstandigheden, opeengepakt in sloppenkampen zonder stromend water of elektriciteit. Deze seizoenwerkers, vaak mensen zonder papieren, plukken tegen een hongerloon tomaten of sinaasappelen voor de ‘gewone’ Italiaan.

Maffioos

In Rau’s verfilming wordt Jezus gespeeld door de Kameroense politiek activist Yvan Sagnet, de aanvoerder van een sociale strijd die opkomt voor waardige arbeidsomstandigheden: La rivoltà della dignità. Zijn volgelingen zijn veelal gekleurde arbeiders die in de maffiose tuinbouwsector uitgebuit worden. The New Gospel is zowel een registratie van dit toneelstuk als een blik achter de schermen en ging vorig jaar in première op IDFA.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Milo Rau

Productiejaar

2020

Productieland(en)

CH, DE, IT

Originele titel

Das Neue Evangelium

Lengte

107 min.

Taal

Duits

Ondertiteling

NLD

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still The New Gospel
Still The New Gospel
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op