Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Outsider (Béla Tarr, HU 1981)

The Outsider

Béla Tarr / HU, 1981 / 122 min.

In The Outsider faalt András, een jonge verpleger, in zijn pogingen om menselijk contact te leggen. Net zoals zijn voorbeeld John Cassavetes legt grootmeester Béla Tarr het leven vast zoals het geleefd wordt. Nieuwe 2K-restauratie.

poster The Outsider (Béla Tarr, HU 1981)

Een voormalige kind onder staatszorg, András, bijgenaamd Beethoven, werkt op de afdeling geestesziekten van een stadsziekenhuis, en wordt later fabrieksarbeider. Hij heeft een uniek muzikaal talent, is zeer gevoelig, empathisch en autonoom, en probeert, zonder hulp van familie, opleiding of financiële zekerheid, een zinvol leven op te bouwen.

Gaandeweg valt András ten prooi aan een reeks mislukkingen op zijn werk, in zijn vriendschappen en in zijn huwelijk. Hij is net vader geworden, maar wil niet met de moeder samenleven. Hij trouwt een andere vrouw met wie hij voortdurend ruzie maakt. Het café biedt Andres soms een moment van warmte. In deze onterecht wat onbekendere film van Béla Tarr bestaat de cast uit niet-professionele acteurs.

Eye brengt Sátántangó, Damnation, Werckmeister harmóniák, The Outsider en Family Nest in restauratie uit, te zien in Eye en landelijke bioscopen.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Béla Tarr

Productiejaar

1981

Productieland(en)

HU

Originele titel

Szabadgyalog

Lengte

122 min.

Taal

Hungarian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

still The Outsider (Béla Tarr, HU 1981)
still The Outsider (Béla Tarr, HU 1981)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op