Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Return1

The Return

Andrei Zvyagintsev / RU, 2003 / 106 min.

Het met prijzen overladen The Return geldt als een van de meest succesvolle arthouse-producties van het postcommunistische Rusland. Regisseur Andrej Zvjagintsev maakte een confronterend portret van een dolende vader die zijn zoons zware beproevingen oplegt. Winnaar Gouden Leeuw filmfestival Venetië. Vertoning bij de première van Loveless, Zvjagintsevs nieuwste speelfilm.

Returnposter

Ivan en Andrej, twee tienerjongens die hun vader Otets enkel van een vergeelde foto kennen, kijken verbaasd op als de man na twaalf jaar afwezigheid opeens voor de deur staat. Zonder verdere uitleg neemt Otets zijn zoons mee op een tochtje met een vissersboot; de eindbestemming is een mysterieus eiland, waar de vader de twee broers aan een serie uitputtende beproevingen onderwerpt. Verklaringen blijven achterwege, de reis wordt steeds beklemmender.

Zvjagintsevs speelfilmdebuut maakte bij verschijnen grote indruk als portret van woordloze vaderliefde, met mystieke ondertonen. The Return won onder meer de Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië en een Golden Globe-nominatie (Beste buitenlandse film).

Details

Regisseur

Andrei Zvyagintsev

Productiejaar

2003

Productieland(en)

RU

Originele titel

Vozvrashcheniye

Lengte

106 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Return3
Return3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op