Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Saint of the Impossible (Marc Raymond Wilkins, CH 2020)

The Saint of the Impossible

Bekijk trailer

Marc Raymond Wilkins / CH, 2020 / 99 min.

Zelfs in de grimmige Trumpjaren kozen veel Zuid-Amerikanen voor een illegaal bestaan in de VS. Ook Raffaella, moeder van de tweeling Paul en Tito, probeert in New York een beter leven op te bouwen, maar komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. Marc Wilkins baseerde zijn eerste lange speelfilm op Arnon Grunbergs Boekenweekgeschenk uit 1998.  

poster The Saint of the Impossible (Marc Raymond Wilkins, CH 2020)

Een illegale Peruviaanse familie in New York: de 32-jarige Raffaella en haar zonen Paul en Tito proberen het hoof boven water te houden in een stad die hen niet met open armen ontvangt.

Raffaella werkt als serveerster; een Zwitserse schrijver van pulpromannetjes haalt haar over om met hem een take-away burrito-service opzetten. De twee broers hebben overal baantjes en raken verliefd op de avontuurlijke Kroatische Kristin die de aandacht van de politie op zich vestigt; Paul en Tito raken in gevaarlijk vaarwater.

Regisseur Marc Raymond Wilkins laat het harde leven zien van illegale immigranten, maar schetst tegelijkertijd de veerkracht en het improvisatievermogen; hoewel ze ieder moment kunnen worden opgepakt, blijven Rafaella, Paul en Tito geloven in de onuitputtelijke mogelijkheden van de Amerikaanse Droom.

Bewonderen

Ik wil niet dat de kijkers medelijden krijgen met de personages, want dat ontstaat meestal uit een gevoel van superioriteit’, lichtte Wilkins zijn film toe. ‘Ik wil dat het publiek deze immigranten bewondert, voor ze klapt en door hen geraakt wordt, alsof ze elkaars gelijken zijn.’

Marc Raymond Wilkins is een Zwitsers-Britse regisseur en scenarist. Voor zijn (korte) speelfilmdebuut Bon Voyage (2016) kreeg een Oscarnominatie; The Saint of the Impossible, zijn eerste lange speelfilm, werd onderscheiden met tal van prijzen in het internationale festivalcircuit. Leuk detail: Arnon Grunberg maakt een korte cameo appearance aan het eind van de film.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Marc Raymond Wilkins

Productiejaar

2020

Productieland(en)

CH

Originele titel

The Saint of the Impossible

Lengte

99 min.

Taal

English, Spanish

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still The Saint of the Impossible (Marc Raymond Wilkins, CH 2020)
still The Saint of the Impossible (Marc Raymond Wilkins, CH 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op