Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The sisters brothers eye filmmuseum01

The Sisters Brothers

Jacques Audiard / FR, ES, RO, US, 2018 / 121 min.

Joaquin Phoenix en John C. Reilly spelen broers en huurmoordenaars in deze schelmachtige western vol zwarte humor en dromerige scènes. Ook met Jake Gyllenhaal en Rutger Hauer als misdaadbaas The Commodore. Winnaar Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur in Venetië.

Poster the sisters brothers eye filmmuseum

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen, een ​​goudzoeker die een tirannieke misdaadbaas zou hebben gestolen. Warm laat zich maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een vreselijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land.

Is hun hulpje Morris eigenlijk wel te vertrouwen? En wat is Warms geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.

nieuw jasje

The Sisters Brothers is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt. De film is de eerste Hollywoodproductie voor Gouden Palm-winnaar Jacques Audiard (Un prophète, De rouille et d”os) met in de hoofdrollen Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal en John C. Reilly. Vanaf de allereerste momenten van The Sisters Brothers is duidelijk dat Audiard het westerngenre in een nieuw jasje wil steken en trakteert hij ons op een excentrieke mix van humor, tederheid en stoerheid.

Details

Regisseur

Jacques Audiard

Productiejaar

2018

Productieland(en)

FR, ES, RO, US

Originele titel

The Sisters Brothers

Lengte

121 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

The sisters brothers eye filmmuseum02
The sisters brothers eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op