Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Slender Thread (Sydney Pollack, US 1965)

The Slender Thread

Sydney Pollack / US, 1965 / 98 min.

Een vrijwilliger bij de hulpdienst (Sidney Poitier) krijgt een telefoontje van een wanhopige vrouw die een overdosis heeft genomen en weigert haar naam of locatie te onthullen. Alan vleit, beveelt en smeekt om de vrouw maar aan de lijn te houden, in een bloedstollende race om haar leven te redden.

poster The Slender Thread (Sydney Pollack, US 1965)

Sydney Pollack maakte zijn regiedebuut met dit strakke suspense-drama, gebaseerd op een waargebeurd incident dat in Time Magazine stond. Sidney Poitier schittert als Alan Nuell, student en vrijwilliger in een medische kliniek in Seattle. Hij hoopt op een rustige nacht om eens goed te kunnen studeren. Maar dan neemt hij de telefoon op en treft Inge Dyson (Anne Bancroft) aan de andere kant van de lijn.

Inge is depressief en heeft zojuist een overdosis slaappillen genomen. Inge vertelt Alan dat ze heeft besloten er een einde aan te maken omdat haar man heeft ontdekt dat hij niet de vader van haar zoon is. Terwijl ze langzaam op haar dood afstevent, probeert Alan haar aan de lijn te houden zodat de politie het telefoontje kan traceren om haar leven te redden.

Sidney Poitier, die bijna de hele film aan de telefoon blijft, levert een imposante acteerprestatie, net als Bancroft als de gekwelde vrouw en moeder die haar huwelijk op de klippen ziet lopen. De twee ontmoeten elkaar nooit, hun enige contact verloopt via de telefoonlijn.

Details

Regisseur

Sydney Pollack

Productiejaar

1965

Productieland(en)

US

Originele titel

The Slender Thread

Lengte

98 min.

Taal

English

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

Sidney Poitier & Denzel Washington

Sidney Poitier was Denzel Washingtons grote voorbeeld. De acteurs waren goede vrienden, maar speelden nooit samen in een film. In dit zomerprogramma brengt Eye ze voor het eerst bij elkaar door hun beste films op het grote doek te laten zien.

Lees meer
still In the Heat of the Night (Norman Jewison, US 1967)
still The Slender Thread (Sydney Pollack, US 1965)
still The Slender Thread (Sydney Pollack, US 1965)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op