Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
2

The Way of the Dragon

Het Hong Kong Film Panorama viert het vijftigjarig bestaan van het Hong Kong Economic and Trade Office in Brussel met een speciaal programma: een selectie van de beste Hong Kong martial arts-films. Daarin mag Bruce Lee’s regiedebuut niet ontbreken, ook vanwege de fenomenale finale, een groots gevecht tussen Lee en karatekampioen Chuck Norris in het Colosseum in Rome.

Mlg1972 poster 1 4291

Bruce Lee speelt Tang Lung, die hoort dat de maffia het Chinese restaurant van zijn familie wil overnemen en spoorslags naar Rome afreist om daar een stokje voor te steken. Lee maakt als regisseur en acteur veel werk van de gracieuze vechtscènes, die hij lardeerde met ontwapenende humor. De gedenkwaardige finale toont het grootse gevecht tussen Lee en Chuck Norris (in zijn eerste grote rol) in het Romeinse Colosseum. Norris” personage laat zich nu eens van zijn menselijke kant zien (in tegenstelling tot de meeste schurken in Lee's andere films), wat deze strijd een extra diepte geeft.

The Way of the Dragon werd verwarrend genoeg uitgebracht als Return of the Dragon maar is geen vervolg op Enter the Dragon, die een jaar later werd gemaakt en Bruce Lee's laatste film bleek te zijn. Enter the Dragon maakte van Bruce Lee een internationale ster, en de studio hoopte op een tweede kassucces door The Way of the Dragon postuum uit te brengen in het Westen. Jackie Chan zou zich jaren later van een soortgelijke plot bedienen met Rumble in the Bronx.

Details

3 0
Way1 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op