Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
R1 002999

Time to Live and A Time to Die, A

Hsiao-Hsien Hou / TW, 1985

Bij de première van The Assassin, de nieuwste film van de Taiwanese regisseur Hou Hsiao-hsien, brengt EYE twee van zijn vroegere films uit in de theaters. Hou's autobiografische meesterwerk A Time to Live, a Time to Die was in de Parool-Top Tien Aller Tijden van 1995 de door filmmakers vaakst genoemde film.

The time to live and the time to die

Hou filmt zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig tegen de achtergrond van de Taiwanese geschiedenis. Zijn familiekroniek heeft documentaire trekken, maar is tegelijkertijd een indringend drama.

Hou Hsiao-hsien (1947), wiens ouders na de overwinning van Mao naar Taiwan vluchtten, groeide op bij een militaire basis in het zuiden van Taiwan. De jaren zestig en zeventig waren tijden van sociale en politieke omwentelingen; industrialisatie en urbanisatie brachten Taiwan welvaart, maar in de toenemend Westers georiënteerde gingen oude tradities en gebruiken verloren.

In een geraffineerde visuele stijl brengt Hou Hsiao-hsien de gevoelswereld van het kind en de adolescent tot uitdrukking, reden waarom de film wel een “cinematografisch gedicht” is genoemd. Met Anshun You en Feng Tian.

Details

Regisseur

Hsiao-Hsien Hou

Productiejaar

1985

Productieland(en)

TW

Originele titel

Tongnian wangshi

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

R1 015679
R1 025638
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op