Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Trance 1st image zonderzwart

Trance and Moving Image - Researchlab KABK

De Researchlabs op 28 februari en 16 mei in EYE on Art geven ruimte aan talentontwikkeling van een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars. In de Researchlabs stellen studenten van tien kunstacademies en universiteiten een programma samen met eigen werk en (remixen van) films van de EYE-collectie. De Researchlabs zijn niet gebonden aan een strikt format en zijn vaak een kruisbestuiving tussen film en andere kunstvormen. Op 28 februari en 16 mei reikt EYE in samenwerking met Heineken H41 een prijs uit aan de twee beste projecten.

Trance 1st image zonderzwart

trance and moving image

Proberen je te onderscheiden, een reis ervaren, verdwalen, een film zien met je ogen dicht, kijken naar een dans terwijl je luistert naar geluid, mediteren, proberen jezelf te verliezen.

Gebruikmakend van een breed spectrum aan kunstvormen zoals fotografie, beeldende kunsten, grafisch ontwerp en interactieve mediadesign, verbeeldt het programma van de studenten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag hun persoonlijke ervaringen met trance en hoe ze deze dichter bij de kijker kunnen brengen. Hierbij wordt film gecombineerd met schilderkunst, animatie en muziek, maar ook met dansvoorstellingen, licht- en geluidontwerp, om zo aandacht te schenken aan de diverse waarneembare ruimtes die in een staat van trance worden ervaren.

(KABK)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op