Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Under1 0

Under The Skin

Jonathan Glazer / GB, 2013

Scarlett Johansson speelt een buitenaards wezen dat in het grauwe Glasgow in netpanty’s op jacht gaat naar mannelijk vlees, door vernieuwend cineast Jonathan Glazer (Birth, Sexy Beast) afwisselend onderkoeld en sensueel in beeld gebracht.

Poster 17

In de intergalaxtische, abstracte opening die doet denken aan 2001 – A Space Odyssey kruipen we in het oog van een buitenaards wezen, in de bevallige vorm van Scarlett Johansson. Ze rijdt in een witte bestelbus door Schotland en pikt mannen op die naast haar in het busje plaatsnemen. De mannen kunnen het avontuurtje niet navertellen. De reden van haar moordmissie op aarde blijft in Schotse nevelen gehuld. “De kijker is slim genoeg om het allemaal zelf te ontcijferen”, meent Jonathan Glazer.Glazer bewees al met Birth (met Nicole Kidman) en Sexy Beast dat hij tot een van de meest originele Britse filmmakers van de laatste jaren behoort. Met Under the Skin is maakte hij vernieuwende cinema, een overtuigend pleidooi voor het aandachtig kijken en een ode aan het medium film zelf. Het zweeft ergens tussen werkelijkheid en droom, tussen typisch Brits realisme en een sensuele Lynchiaanse nachtmerrie.

“…zonder meer een van de meest intrigerende films van het jaar… Wat een magistrale film. (***** De Filmkrant)

“…hypnotiserend…verbijsterend en angstaanjagend…meesterzet…op lichtjaren afstand van gangbare buitenaardse invasiefilms… (***** Het Parool)

“….briljant…”alienation” in de meest letterlijke zin. (**** NRC Handelsblad)

Details

Regisseur

Jonathan Glazer

Productiejaar

2013

Productieland(en)

GB

Originele titel

Under The Skin

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Understill1
Understill2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op