Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Harmony3 0

Uroki garmonii

Emir Baigazin / KZ, DE, FR, 2013 / 120 min.

Op magisch-realistische wijze schetst Harmony Lessons het harde leven rond een afgelegen middelbare school.  ‘Himalaya meets Hitchcock’ in deze psychologische wraakthriller, die zich afspeelt temidden van de Kazachse steppen. Winnaar Zilveren Beer (Beste Camera) van het filmfestival Berlijn.

Harmonyposter

In deze originele combinatie van wraakthriller en magisch-realistische rite de passage weert een gevoelige schooljongen zich tegen een bullebak met gangsterconnecties. Darwinisme overheerst in de steppen van Kazachstan, waar het een kwestie is van doden of gedood worden.

Met veel symboliek schetst de debuterende regisseur de gedachtewereld van een tiener na de ineenstorting van het Sovjetblok, waarbij hij elk exotisme vermijdt. De opvallende cinematografie herinnert aan Bresson en de beste Japanse film noirs. In de niet-professionele jongerencast valt vooral de mysterieuze, charismatische hoofdrolspeler Timur Aidarbekov op, die werd ontdekt in een weeshuis.

De voorstellingen van deze Previously Unreleased-film worden mede mogelijk gemaakt door De Filmkrant, die de inleidingen verzorgt. Dana Linssen leidt de première in op donderdag 3 juli (19.00).

Details

Regisseur

Emir Baigazin

Productiejaar

2013

Productieland(en)

KZ, DE, FR

Originele titel

Uroki garmonii

Lengte

120 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP - encrypted

Harmony1
Harmony4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op