Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Uzak1 0

Uzak

Nuri Bilge Ceylan / TR, 2002 / 110 min.

In de razendsnel groeiende metropool Istanbul dringt het moderne leven zich op. Fotograaf Mahmut probeert manmoedig zijn gevoelens van vervreemding te overwinnen na een scheiding. Derde speelfilm van Nuri Bilge Ceylan, wiens nieuwste film Winter Sleep nu te zien is in EYE.

Uzakposter

De gedesillusioneerde fotograaf Mahmut woont in Istanbul. Met vrouwen lijkt de gescheiden fotograaf geen relatie meer te kunnen opbouwen en zijn leven is een sleur. Wanneer werkeloze dorpsgenoot Yusuf bij hem komt logeren, raakt Mahmuts leven verstoord.

In Uzak schetst Nuri Bilge Ceylan een soms humoristisch portret van het leven van een gescheiden single in de moderne metropool Istanbul. Mahmuts opvattingen wijken nogal af van de normen en waarden van het Turkse platteland, zo maakt zijn logé hem duidelijk. Het verhaal speelt zich af in de winter, Ceylans favoriete jaargetijde, wanneer sneeuw de geluiden dempt en de rook uit de schoorstenen zich scherp aftekent tegen de horizon. De regisseur nam ook het scenario, de productie en de montage voor zijn rekening.

Details

Regisseur

Nuri Bilge Ceylan

Productiejaar

2002

Productieland(en)

TR

Originele titel

Uzak

Lengte

110 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Uzak2 0
Uzak3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op