Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
164012

Valley of Love

Guillaume Nicloux / FR, BE, 2015

Isabelle en Gérard verloren hun zoon Michael 6 maanden geleden. Hij heeft een brief voor ieder van hen achtergelaten waarin hij voorstelt om af te spreken in Death Valley, diep in de Verenigde Staten.

poster Valley of Love

Vader en moeder, een voormalig Frans acteurskoppel, hebben elkaar al jaren niet gezien. Ze zien het absurde van de situatie in maar besluiten toch af te reizen en hun zoon, die fotograaf was, op te wachten. In de brief staan instructies over de locaties die ze dienen te bezoeken. Pas dan zal hij aan ze verschijnen. De film volgt het duo vanaf hun aankomst in een woestijn-resort tot aan de laatste bezienswaardigheid die ze moeten bezoeken.

Het stel is in de loop der jaren van elkaar vervreemd. De verschillen tussen hen worden o.a. benadrukt door de wijze waarop ze met de verzengende woestijnhitte omgaan. Terwijl de gezette Gerard extreem transpireert en een parasol koopt, weigert de frêle Isabelle de airco aan te zetten en draagt ze een lange broek. De nuchtere Gerard lijkt de onverklaarde zelfmoord van hun zoon geaccepteerd te hebben; Isabelle is op zoek naar naar een rationele verklaring onderwijl hopend dat de geest van haar zoon zich aan de afspraak houdt. Tijdens de film maken hun karakters een verandering door en komen Isabelle en Gerard langzamerhand dichter tot elkaar tijdens hun gesprekken en het uitvoeren van hun zoon”s laatste wens.

Valley of Love (Hoofdprogramma Competitie, Filmfestival Cannes 2015) is een intieme Franse roadmovie, geheel opgenomen in Californië met Isabelle Huppert en Gerard Depardieu (die zelf een zoon verloren heeft), die na vijfendertig jaar (Loulou van Maurice Pialat) weer samen op het grote doek te zien zijn.

bron: filmhallen

Details

Regisseur

Guillaume Nicloux

Productiejaar

2015

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Valley of Love

0

Drager

DCP - encrypted

165575
166356
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op