Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Victoria 36000431 st 5 s high

Victoria

Sebastian Schipper / DE, 2015 / 140 min.

‘Eén meisje. Eén stad. Eén nacht. Eén take.’ Zo luidt de logline voor Sebastian Schippers meeslepende heist movie over drie jongemannen en een jonge vrouw die in Berlin Mitte een bank beroven om een een schuld te voldoen. Schippers vierde speelfilm kreeg tal van prijzen, waaronder de Zilveren Beer van het filmfestival Berlijn. De regisseur was als acteur ook te zien in Tom Tykwers Lola rennt.

Victoria 36000431 ps 1 s high

Een trippy nacht in de Berlijnse clubscene krijgt grimmige trekken wanneer de technobeats worden ingeruild voor harde actie. De jonge Spaanse Victoria sluit zich aan bij de vier Berlijnse vrienden Sonne, Boxer, Blinker en Fuss. Leuke jongens, met een opdracht: een van de heren moet € 50.000 zien op te hoesten om zijn schuld aan een voormalige beschermer in de gevangenis af te betalen, Victoria zal dienst doen als de get away-chauffeur, maar weet ze wel waar ze aan begint?

Schippers enerverende, opwindende heist movie werd opgenomen in een take, met de widescreen HD-camera in handen van de jonge Noorse cameraman Sturla Brandth Grøvlen. Hij monteerde de film in de camera, zijn gruizige opnamen van Berlijn als internationale partystad zijn het decor voor de zoektocht van vier jonge mensen op zoek naar contact.

Sebastian Schipper (1968) was als acteur te zien in The English Patient (1996) en Tom Tykwers Lola rennt (1998) en 3 (2010). Victoria was onderdeel van de Gouden Beer-competitie en ontving de Zilveren Beer (beste acteerprestatie) van het filmfestival Berlijn.

“Adembenemend…sensatie…ongelooflijke dynamiek…unieke ervaring…grote hoogte… prachtig… ontroerend…precies wat de Duitse cinema nodig had…een film waar je hart een sprongetje van maakt. (***** Trouw)

“…uitzonderlijk…bloedstollende achtbaanrit… een gevoel van onontkoombaarheid dat je maar zelden zó sterk in film tegenkomt. (****1/2 De Telegraaf)

“…onontkoombare drive…bijzondere, haast ongelooflijke prestatie… (**** De Volkskrant)

Details

Regisseur

Sebastian Schipper

Productiejaar

2015

Productieland(en)

DE

Originele titel

Victoria

Lengte

140 min.

Drager

DCP - encrypted

Victoria 36000431 st 4 s high
Victoria 36000431 st 3 s high 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op