Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
1 1

Vie sur terre, La

Abderrahmane Sissako / FR, MR, 1998

Bij de première van Timbuktu, een brandend actuele vertelling over de bezetting van het noordelijk deel van Mali door jihadisten, toont EYE een aantal eerdere speelfilms van de Mauretaans-Franse regisseur Abderrahmane Sissako. La vie sur terre, Sissako’s eerste lange speelfilm, schildert een krachtig beeld van de verschillen tussen Afrika en Europa.

Poster 4

Aan de vooravond van de millenniumwisseling vertrekt de regisseur vanuit Parijs naar het Malinese dorpje Sokolo, waar zijn vader woont. Hij verkent er op de fiets de omgeving en tekent de verhalen van de dorpelingen op, die nauwelijks beroerd lijken te worden door de komst van het jaar 2000. Van de gespannen, opgeklopte verwachtingen in Europa over de komst van de 21ste eeuw is in het dorp van Sissako”s vader vrijwel niets te merken. Wat verwaaide radioberichten bereiken het dorp, een telefoonverbinding met de rest van de wereld levert tal van technische problemen op.

La vie sur terre was Sissako”s geslaagde bijdrage aan het internationale project “2000, vue par...”, een serie films over de laatste dag van de twintigste eeuw. Voor de muziek selecteerde Sissako onder meer de aanstekelijke ritmes en zang van Salif Keita en Balafons et Tambours d'Afrique.

Details

Regisseur

Abderrahmane Sissako

Productiejaar

1998

Productieland(en)

FR, MR

Originele titel

Vie sur terre, La

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op