Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Pee on presidents hires

Was will das Weib? Das Weib will!

Kunstenaar Melanie Bonajo stelt een programma samen over het vrouwelijk verlangen. En dan vooral over het verlangen zoals gearticuleerd door sterke, onafhankelijke vrouwelijke filmkunstenaars. Bonajo toont onder andere werk van Carolee Schneemann, Valie Export en Mae West.

Pee on presidents 3

Melanie Bonajo (1978) trekt de laatste jaren de aandacht met installaties, video”s, fotowerk, documentaires en events. Intimiteit tussen mensen, gevoelens van isolement in de hoogtechnologische, digitale wereld van de 21ste eeuw en de levens van mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden, zijn thema”s die in haar werk naar voren komen.

Voor Cinema Erotica buigt Bonajo zich over het verlangen, specifiek het vrouwelijke verlangen. Wat wil de vrouw? Van alles, blijkt uit de fragmenten die Bonajo heeft geselecteerd. Op het programma staan korte films van Fluxus-kunstenaar Carolee Schneemann (onlangs onderscheiden met de Lifetime Achievement Award van de Venezia Biennale) en de Oostenrijkse performer Valie Export; ook zijn er fragmenten te zien uit de films van mannentemster Mae West, van Bonajo zelf draait de korte film Pee on Presidents (NL, 2012, 4”), die eerder op het IDFA was te zien.

Bonajo heeft Izabella Finch uitgenodigd voor de opvoering van de performance “Pussy Tutorial” en er is ook live muziek van de Amsterdamse garagepunkmeidenband FUZ, die een miniconcert geeft van 15 minuten bij de film Fuses (Carolee Schneemann, 1965).

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Cinema Erotica

Met Cinema Erotica viert Eye Filmmuseum de sensualiteit, en schrikt daarbij niet terug voor schaamtevolle schaduwkanten.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Erotica
Pee on presidents 2
Pee on presidents 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op