Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
When marnie was there 51000084 st 1 s high

When Marnie was there

Prachtig geanimeerde film over een introvert, jongensachtig meisje dat een onverwachte vriendschap sluit met de mysterieuze Marnie, die in alles haar tegenpool is. Naar verluidt de laatste film van de befaamde Japanse Studio Ghibli.

When marnie was there 51000084 ps 1 s high

Deze verfilming van de gelijknamige roman uit 1967 van Joan G. Robinson verruilt de kust van Norfolk voor die van Hokkaido. De 12-jarige Anna is een eenzame schoolmeisje in de grote stad die vanwege haar astma-aanvallen de zomer doorbrengt bij haar oom en tante aan een schilderachtige baai in landelijk Hokkaido. Anna brengt haar dagen door met het schetsen van het prachtige, vervallen landhuis Marsh House aan de andere kant van de baai. Daar zal ze uiteindelijk de mysterieuze Marnie ontmoeten, die beweert dat ze daar woont hoewel de plek eruit ziet alsof er al jaren niemand meer is geweest.

Hier ontstaat een onverwachte vriendschap tussen twee tegenpolen: de verlegen en gekwelde Anna en de prachtige blonde Marnie, waarbij het onduidelijk blijft of Marnie een echte mens is of een verzinsel. Regisseur Yonebayashi (Arriety) onderstreept deze dubbelzinnigheid in zijn bijzondere tekenstijl, die laat zien dat iets uit de verbeelding echter kan voelen dan dingen die er wel zijn. In de goede Ghibli-traditie van Spirited Away, Howl”s Moving Castle en The Wind Rises heeft hij oog voor het detail en het magische in de wereld.

“...waardige afsluiter van dertig jaar animatie op het hoogste niveau...Animatie die de wereld mooier en het leven draaglijker heeft gemaakt...schilderachtige detaillering...wonderlijke combinatie van subtiliteit en nadrukkelijkheid...Ik zou op weinig plekken liever wonen... (**** De Filmkrant)

Details

When marnie was there 51000084 st 2 s high
When marnie was there 51000084 st 3 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op