Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
White christmas 07

White Christmas

Michael Curtiz / US, 1954 / 120 min.

De donkere kerstdagen worden verlicht door Michael Curtiz en zijn all star cast Bing Crosby en Danny Kaye in een onderhoudend verhaal over twee dienstkameraden die als zang- en dansduo furore maken in een wintersporthotel. De muziek is van Irving Berlin.

White christmas poster

Wanneer het populaire zang- en dansduo Bob en Phil met twee liefjes aan de arm de bloemetjes buiten wil zetten in een skioord in New England, blijkt het hotel van hun voormalige legerkameraad General Waverly bijna failliet. Een benefietoptreden van de twee moet het hotel redden. Zal het lukken?

Regisseur Michael Curtiz (Casablanca) vervlecht vaardig het thema van de “buddyfilm” met meeslepende zang- en dansscènes rond Danny Kaye en Bing Crosby en vergeet ook het romantisch liefdesthema niet. White Christmas - met de hit “I”m Dreaming of a White Christmas” - is onvervalst Amerikaans sentimenteel en biedt romantiek, entertainment, knapperende haardvuren, sneeuw tegen de ruiten en breed uitwaaierende kitsch in kleurrijk Technicolor zoals alleen Hollywood dat kan.

Curtiz” kerstvertelling blinkt daarnaast ook uit door gevatte teksten. “When what's left of you gets around to what's left to be gotten, what's left to be gotten won't be worth getting, whatever it is you've got left.”

Details

Regisseur

Michael Curtiz

Productiejaar

1954

Productieland(en)

US

Originele titel

White Christmas

Lengte

120 min.

Taal

English

Drager

NVT

White christmas 06
White christmas 02
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op