Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Limbo

Windjammer

Bill Colleran, Louis de Rochemont / US, 1958 / 155 min.

Breedbeeld zoals breedbeeld bedoeld is: het blijft een spectaculaire ervaring. En al helemaal als een vol opgetuigde driemaster het ruime sop kiest en de zeilen hijst. Windjammer volgt de reis van de crew aan boord van de SS Christian Radich over de Atlantische en Pacifische oceaan in larger than life CineMiracle-opnamen. Cinerama-specialisten David Strohmaier en Randy Gitsch verzorgen de inleiding.

Wj restoration poster

Een epische reis was het die Bill Colleran en Louis de Rochemont III eind jaren vijftig vastlegden. En daar hoorde ook een minstens zo epische manier van filmen bij, met opnamen in breedbeeld, gemaakt met drie camera”s. Het effect bij projectie op het licht gebogen, super-brede Cineramascherm was spectaculair: de toeschouwers kregen het gevoel op en neer te deinen en mee te leven met de kadetten-in-opleiding van het Noorse zeilschip SS Christian Radich.

Caleidoscopisch en exotisch

De windjammer zeilt niet alleen over exotische zeeën, maar loopt ook havens binnen; de crew ontmoet beroemdheden als cellist Pablo Casals en woont een optreden bij van de New Orleans Jazz Band.

Filmrestaurateurs David Strohmaier en Randy Gitsch verzorgen de inleiding bij dit caleidoscopische feest van kleur en geluid en vertellen over de bijzondere geschiedenis van CineMiracle en Cinerama.

Details

Regisseur

Bill Colleran, Louis de Rochemont

Productiejaar

1958

Productieland(en)

US

Originele titel

Windjammer

Lengte

155 min.

Taal

English

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Madera 2
Madera 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op