Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Zee van tijd (Theu Boermans, NL 2021)

Zee van tijd

Bekijk trailer

Theu Boermans / NL, 2021 / 120 min.

Regisseur Theu Boermans was de afgelopen decennia vooral actief in het theater. Met het aangrijpende verhaal van een jong zeevarend stel dat onderweg zijn kind verliest, maakt hij zijn comeback in de bioscoop.

poster Zee van tijd (Theu Boermans, NL 2021)
Op de Atlantische oceaan verandert een avontuurlijke zeiltocht voor ouders Lucas en Johanna in een nachtmerrie wanneer hun zoontje Kai ineens verdwenen blijkt. De rampzalige gebeurtenis luidt het einde van de relatie in. Veertig jaar later werkt Lucas aan een theaterstuk over de tragedie. Dan duikt na al die tijd Johanna weer op en moeten de twee in het reine zien te komen met het onverwerkte verleden.

In 1994 maakte theatermaker Theu Boermans zijn speelfilmdebuut met 1000 Rosen, dat drie Gouden Kalveren in de wacht zou slepen. 28 jaar later opent zijn tweede film het Nederlands Film Festival. Een drama over verlies, rouw, berusting en de even onvermijdelijke als niet te beantwoorden schuldvraag. Met in de hoofdrollen vader Gijs en zoon Reinout Scholten van Aschat, Elsie de Brouw en Sallie Harmsen.

Boermans bracht zijn ruime theaterervaring uiteraard mee naar de filmset. Cameravrouw Myrthe Mosterman in een interview: "Hij regisseert op de dialogen van acteurs, luistert naar hen met zijn ogen dicht. Na afloop geeft hij aanmerkingen over de tekst. Theu liet mij vrij in de cameravoering, zolang de acteurs maar goed tot hun recht kwamen."

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Theu Boermans

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Zee van tijd

Lengte

120 min.

Taal

Dutch

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Zee van tijd (Theu Boermans, NL 2021)
still Zee van tijd (Theu Boermans, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op