Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Zurichstill1

Zurich

Sacha Polak / NL, DE, BE, 2015 / 86 min.

Zurich, de tweede speelfilm van Sacha Polak (Hemel, Nieuwe tieten) is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn 2015, in de sectie FORUM. De hoofdrol wordt gespeeld door Wende Snijders die hiermee haar speelfilmdebuut maakt als actrice. Bijrollen zijn voor Barry Atsma, Martijn Lakemeier, Sascha Alexander Gersak en Aäron Roggeman.

Zurichposter

In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen.

Nederlandse première op 15 februari in EYE Amsterdam:

Zurich beleeft op zondag 15 februari haar Nederlandse première in aanwezigheid van cast en crew in EYE Amsterdam. Niet alleen genodigden maar ook publiek kan bij deze feestelijke première aanwezig zijn. Er is een select aantal kaarten beschikbaar voor publiek. De kaartverkoop start donderdag 15 januari, via de website van EYE: www.eyefilm.nl/zurich. Het kaartje is inclusief 2 drankjes en hapjes. Toast mee met de makers en hoofdrolspelers van Zurich op zondag 15 februari.

De Vrienden van Oerol kunnen de speciale promotiecode invoeren tijdens het betaalproces om gebruik te maken van hun exclusieve korting. Voor het dinerarrangement kunnen zij contact opnemen met EYE-Bar Restaurant via 020 5891402. (Cinéart).

“Wende Snijders…is een natuurwonder…wat een gewaagde, eigen film… (**** De Filmkrant)

Details

Regisseur

Sacha Polak

Productiejaar

2015

Productieland(en)

NL, DE, BE

Originele titel

Zurich

Lengte

86 min.

Drager

DCP - encrypted

Zurichstill2
Zurichstill3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op