Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Y’aura t’il de la neige à Noël? (Let op! Andere locatie:De FilmHallen)

Een vrolijke kerst? Niet voor iedereen. Een moeder van zeven kinderen werkt noodgedwongen mee op de boerderij van haar tirannieke echtgenoot, die er elders nog een gezin op na houdt. Het speelfilmdebuut van regisseur Sandrine Veysset geldt als klassieker van de Franse cinema en werd onlangs digitaal gerestaureerd. Y'aura t'il de la neige à Noël? schetst het boerenleven ontdaan van alle franje; ploeteren, zuchten en steunen is ‘t om te leven van de opbrengst van de grond.

Wie dan maar liefst zeven monden te voeden heeft kan het wel eens te veel worden; op kerstavond neemt de vrouw van de boer dan ook een besluit. Speelfilmdebuut van de Franse regisseur Sandrine Veysset (1967), die eerder als set-designer werkte voor Leos Carax’ Les Amants du Pont-Neuf (1991). Haar oeuvre is niet uitgebreid (vijf lange speelfilms), maar omvat door de filmkritiek gewaardeerde titels als Victor... pendant qu'il est trop tard (1998) en Martha... Martha (2001). Vaak is het ’t lot van de minder gefortuneerden die Veysset in beeld brengt. In Victor.. vindt een misbruikt kind onderdak bij een prostituee, in Martha… Martha houdt een moeder zielsveel van haar dochtertje maar verwaarloost haar tegelijkertijd. Met Y'aura t'il de la neige à Noël? vormen deze films de zogeheten ‘moedertrilogie’.

...huiveringwekkend mooi... (**** NRC Handelsblad) 

...indringende speelfilmdebuut... (**** Het Parool)

...heel subtiel...prachtige, realistische weergave van het leven op het Franse platteland...schitterende, intieme beelden, die ook nog eens fraai de seizoenen volgen. Veysset heeft met behulp van een weergaloze actrice (Dominique Reymond) en zeer naturel acterende kinderen (allen amateurs) een prachtige ode gemaakt aan de onwrikbaarheid van moederliefde...pareltje van de Franse cinema...  (**** Cinemagazine)  

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z