Skip to content

24H Noord: Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag verwelkomen we bezoekers in enkele van de opslag- en werkruimtes van het Eye Collectiecentrum. Je kans om de collectie van dichtbij te zien! Speciaal voor kinderen (6+) is er Filmmagie: film kijken en een eigen flipboekje tekenen.

© Corinne de Korver

Verschillende oude filmapparaten staan in een open stellingkast in het Eye Collectiecentrum
© Corinne de Korver

Open dag Eye Collectiecentrum

Neem een kijkje achter de schermen. Je kans om het collectiecentrum van het enige filmmuseum van Nederlands van dichtbij te zien! De collectie van Eye met o.a. films, apparaten, affiches, foto’s en boeken is het resultaat van 75 jaar verzamelen. Ze liggen opgeslagen in depotruimten met diverse klimaten. Onze medewerkers vertellen je over het beheer en behoud van de collectie op hun werkplek.

Tijdens Filmmagie werken kinderen tussen de 6 en 10 jaar aan een lange tafel met kleurpotloden aan tekeningen voor hun flipboekje
© Corinne de Korver

Filmmagie voor kinderen

Speciaal voor kinderen van 6 tot 10 jaar is er Filmmagie: korte films kijken uit de collectie van Eye in de kleine filmzaal van het collectiecentrum. Daarna tekenen de kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld laat bewegen. Er is per keer plaats voor 30 personen. De zaal blijft open dus doorlopende toegang is mogelijk.

De film start om 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 en 15.30.

Een medewerker laadt analoge filmstrips in in het Eye Collectiecentrum
© Corinne de Korver

Eye Collectiecentrum is op 13 mei open van 11:00-16:00.

Je vindt het ECC op Asterweg 26 (1031 HP Amsterdam)