Eye Filmmuseum is gesloten op zaterdag 27 april (Koningsdag).

Sluit
Skip to content

Masteropleiding: Preservation and Presentation of the Moving Image (P&P)

Sinds 2003 is Eye als medeoprichter en partner betrokken bij de organisatie en invulling van de Engelstalige duale master Preservation and Presentation of the Moving Image aan de Universiteit van Amsterdam.

Still uit La poule aux oeufs dor (1905, Gabriel Moreau & Gaston Velle).
Still uit La poule aux oeufs dor (1905, Gabriel Moreau & Gaston Velle).

Een groep van gemiddeld zestien internationale studenten krijgt (gast)colleges van Eye-medewerkers en jaarlijks worden er minimaal drie stageplaatsen bij verschillende afdelingen binnen Eye aangeboden. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren curatoren, restauratoren en digitale filmspecialisten praktijkgerichte werkervaring op te doen. Dit stageprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Gieskes-Strijbis Fonds.

In 2018 bestaat de masteropleiding Preservation & Presentation of the Moving Image vijftien jaar. Vanwege dit jubileum stond de Eye International Conference in 2018 geheel in het teken van P&P. De opleiding telt inmiddels ruim 150 alumni die overal ter wereld bij musea, archieven en universiteiten werkzaam zijn.

Still uit La fin de Robespierre (1912, Albert Capellani).
Still uit La fin de Robespierre (1912, Albert Capellani).

Meer informatie over het programma en praktische details zijn te vinden op de website van de Universiteit van Amsterdam.

Naar de website