Skip to content

Films voor in de klas

Ben je op zoek naar een passende film voor in de klas? Neem dan eens een kijkje in de inspirerende database van het Netwerk Filmeducatie of scout zelf naar filmklassiekers op de Eye Film Player.

Still uit Binti (2019, Frederike Migom).
Still uit Binti (2019, Frederike Migom).

Filmeducatie.nl

Ontdek de beste films voor in de klas op filmeducatie.nl. Je vindt er honderden titels, allemaal zorgvuldig geselecteerd voor het onderwijs.

In de database kun je gericht zoeken op onderwijsniveaus, leergebieden en relevante thema’s van boekverfilming tot paarse vrijdag. Om het nog makkelijker te maken, vind je ook kant-en-klaar lesmateriaal, de favorieten per niveau en wekelijks wisselende filmtips die aanhaken bij de actualiteit.

Ga naar Filmeducatie.nl
still uit Onderhuids (Emma Branderhorst, NL 2017)
still uit Onderhuids (Emma Branderhorst, NL 2017)

Eye Film Player: gratis voor het onderwijs

Op de Eye Film Player ontdek je de beste films uit de collectie van Eye. Van spraakmakende documentaires, Nederlandse speelfilms, internationale filmklassiekers, tot prachtige stille films, en nog veel meer.

Voor het onderwijs valt er veel te ontdekken op de Eye Film Player. Als kunstdocent vind je hier de mooiste filmklassiekers, neerlandici de beste boekverfilmingen en geschiedenisdocenten kunnen hun hart ophalen bij films die tijdvakken tot leven wekken.

Alle films zijn gratis beschikbaar voor klassikaal, educatief gebruik.

Ga naar Eye Film Player in de klas