Skip to content

Kies de film

Als je zelf films mag uitkiezen, welke kies je dan en waarom? Animatiefilms, documentaires, hele oude of juist grappige films? Vindt iedereen hetzelfde leuk of totaal niet? In Kies de film stelt je klas zelf een filmprogramma samen. Ze leren nog beter kijken en ontdekken bijzondere filmvormen.

Kies de film (still uit Grindin)

Actief

De korte films in dit programma zijn zeer divers en bestaan uit zowel animaties als live-action. Samen met een museumdocent onderzoeken leerlingen met actieve kijkvragen de getoonde films. Ook gaan leerlingen actief aan de slag. Zo ontdekken ze dat acteren in een slapstickfilm best lastig kan zijn.

Beeldtaal

Door de speelse opdrachten van de museumdocent worden de leerlingen zich bewust van beeldtaal. Ze zijn gewend om film te kijken en na te denken over het verhaal. Maar als je verder kijkt, wat zie je dan? Door kijkvragen, doe-opdrachten en dialoog leren leerlingen nog beter kijken: een onmisbare vaardigheid in de wereld van nu.

Informatie

Tip: dit programma is mooi te combineren met Ontdek cinema.

Duur

1 uur en 30 minuten

Prijs

€ 150,- per klas

Aantal leerlingen

Maximaal 60 leerlingen (2 klassen)

Aantal begeleiders

Neem 2 begeleiders per 30 leerlingen mee. Bij boeking stemmen we het definitieve aantal altijd met je af. Toegang voor begeleiders is gratis

Kerndoelen

Nederlands en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56)

Voor wie

Groep 7 en 8

Boeken of vragen

Boek minimaal vier weken voor de gewenste datum.
Neem voor vragen contact op met educatie@eyefilm.nl

Boek direct
Activiteiten voor kinderen in Eye